bijzondere-kamerplanten-inspiratie-cribio

Vijf bijzondere kamerplanten voor een uniek interieur!

Ben je een beetje gesteld op een goede gezondheid, dan kun je het eigenlijk niet maken om geen platen in huis te nemen. Afgezien van het feit dat ze zorgen voor een aangename sfeer in huis, zorgen ze ook voor een gezond leefklimaat. Planten zorgen immers voor zuurstof en dat alleen is al voldoende reden om te kiezen voor meer groen in huis.

Bijzondere kamerplanten

Als je een beetje de tijd neemt om een echt leuke plant uit te zoeken, dan zie je al snel dat er een ongelofelijk grote variatie is. Een plant is duidelijk meer dan een stengels met wat bladeren. Het is dan ook niet zo heel moeilijk om net die ene plant te vinden die perfect bij je past, zowel wat betreft het interieur van je woning als bij jouw persoonlijkheid. We helpen je alvast op weg met vijf bijzondere planten die prima in elke woning passen.

1. De stipjesplant ‘Begonia Maculata’

De een noemt het gekscherend de ‘pola dot’ plant, de ander noemt het beestje gewoon bij zijn naam: Begonia Maculata. Welke naam ook je voorkeur mag hebben, dat de plant uniek is zie je direct. Als je niet beter weet zou je denken dat de plant door een kunstenaar is bedacht. Niets is minder waar. De plant heeft die prachtige stippen van moeder natuur gekregen. Echt veel verzorging heeft de plant niet nodig. Geef hem regelmatig een scheutje water en zet de plant bij voorkeur niet in de volle zon.

2. Vogelnestvaren

Alhoewel de naam ander doet vermoeden is de vogelnestvaren een tropische plant. In de natuurlijke leefomgeving hangt de plant gewoon in de bomen waar hij de warmte op kan vangen. Het is dus logisch dat deze plant het beste tot zijn recht komt waar het aangenaam warm is. Het grote voordeel: deze plant heeft uitstekende luchtzuiverende kwaliteiten. Alle reden dus om hem in huis te halen.

Lees ook: Je huis inrichten met tweedehands spullen: 4 tips!

3. Watermeloen peperomia

Dat de naam peperomia je niks zal zeggen, nemen we je niet kwalijk. Het is de naam van een plantenfamilie met ruim 500 verschillende soorten. Deze watermeloen peperomia is daar dus een van en wat ons betreft een van de favorieten. We hoeven je waarschijnlijk niet te zeggen waarom. Het is een makkelijke plant die door zijn uiterlijk een leuke blikvanger is in elke woning. Af en toe water geven als de grond droog begint te worden is in feite het enige wat je moet doen.

4. De Brazilliaanse Calathea Lancifolia

De Brazilliaanse Calathea Lancifolia wordt ook wel de bidplant genoemd vanwege het sluiten en openen van de bladeren. Andere namen die deze plant in de loop der jaren heeft gekregen zijn onder andere Zebra plant, Pauw plant of Ratelslang plant. Verrassende prints, rechtopstaande bladeren en prachtige kleuren zorgen ervoor dat deze plant bij een eerste aanblik bewondering oogst. Ondanks de grote varieteit in kleuren is deze plant niet gekweekt vanwege zijn kleurenpracht, maar komt het ook zo in de natuur voor. Deze tropische plant heeft een minimale verzorging nodig. Geef hem in ieder geval wel voldoende water en zorg voor voldoende lichtval.

Lees ook: Urban Jungle inspiratie: 11 interieurs om van te smullen!

5. De Alocasia Polly

Net als de Brazilliaanse Calathea Lancifolia , heeft de Alocasia Polly tal van alternatieve namen. Zo wordt hij ook skeletplant, olifantsoor, reuzentaro en taro genoemd. Is geen punt. Waar het om gaat is de uitstraling van de plant en dat zit zeker goed. De grote bladeren zijn op zijn minst indrukwekkend te noemen. In de natuur kunnen die maar liefst 150 centimeter groot worden. Dat gaat hij niet in de huiskamer halen, maar desalniettemin is de plant een parel om te zien. Geef de plant lekker veel zonlicht en houdt de grond vochtig.

Wat voor kamerplanten heb jij in huis staan? En welke huisplanten staan op jouw wishlist? Laat het ons weten in de reacties!