hoe-word-je-een-klusser-cribio

Zo word je een echte klusser: 4 handige tips!

Sommige mensen zijn van nature handig, maar dit geldt zeker niet voor iedereen. Ook als je niet de handigste bent, kun je leren klussen. Het gebrek aan zelfvertrouwen zorgt er echter vaak voor dat je toch iemand inhuurt om klusjes in het huis te doen. Nu is het afgelopen met de excuses en is het tijd om aan het werk te gaan. Hoe word je een klusser? Wij hebben de basisprincipes op een rijtje gezet!

1. Zorg voor de juiste tools

Met je blote handen een spijker in een plank slaan, dat gaat natuurlijk niet. Als je serieus wilt gaan klussen, dan heb je natuurlijk het juiste gereedschap nodig. Een hamer, schroevendraaier, spijkers, schuurpapier, een zaag en schroeven mogen natuurlijk niet ontbreken. Ook elektrisch gereedschap is erg handig. Hiermee kun je nog eenvoudiger werken én ben je sneller klaar met de klus. Denk aan een elektrische schroefboor of een schuurmachine.

2. Een goede voorbereiding is het halve werk

Als je de basisgereedschappen in huis hebt en je hebt een klus in gedachten, dan is het zaak om de klus voor te bereiden. Zorg dat je alle materialen in huis hebt, zodat je de klus niet halverwege hoeft te stoppen. Plan ook een moment in wanneer je de klus gaat doen en werk vooral niet te gehaast. De muren van de slaapkamer overschilderen doe je echt niet in een uurtje. Neem gerust een dagdeel voor een klus als deze.

klussen-in-huis-cribio

Lees ook: Pallets in je interieur verwerken: 5 handige tips!

3. YouTube is je beste vriend

Ok, je weet welke klus je gaat doen en je hebt de materialen in huis. Hoe begin je in hemelsnaam? Als je een handige buurman hebt, dan kun je deze natuurlijk om advies vragen, maar niet iedereen heeft een handyman binnen handbereik. Gelukkig zijn er andere manieren om kennis op te doen. Met name YouTube is een prima platform om te kijken hoe je een bepaalde klus moet uitvoeren. Hier vind je voornamelijk handige tutorials die stap voor stap uitleggen hoe je de klus klaart.

4. Ga ervoor!

Als laatste tip: ga ervoor! Van uitstel komt vaak afstel en al helemaal in het geval van klussen. Begin gewoon en als iets fout gaat is het helemaal niet erg. Van je fouten leer je en geen enkele klusser doet alles foutloos. Naarmate je vaker klusjes doet, zal het steeds beter gaan. Succes!!

Kortom, klussen in huis kun je leren. Hoe handig ben jij? Doe jij de meeste klusjes in huis zelf of huur je iemand in? Laat het ons weten in de reacties hieronder!