woontrends-najaar-cribio

3 woontrends voor het najaar

Nu het jaar 2020 zijn einde nadert, is het natuurlijk leuk om de inrichting van je huis af te stemmen op de tijd die gaat komen. Eind oktober gaat de klok een uur terug en daalt de temperatuur steeds verder richting de 0 graden. Dat betekent dus dat je meer binnen zit. Des te leuker is het om je de inrichting van je huis volledig af te stemmen op deze periode die komen gaat. En hoe leuk is het dan als je dit ook nog eens op een trendy manier kunt doen? Wij zetten de woontrends voor het najaar voor je op een rij

De warmte in huis halen

Omdat het buiten steeds kouder wordt, willen veel mensen de warmte in huis halen. Dat kun je doen door veel warme kleuren aan je interieur toe te voegen. Dit kun je bijvoorbeeld doen via accessoires. Dan moet je bijvoorbeeld denken aan donkergekleurde kaarsenhouders, bruine kussens of een aardkleurige fruitschaal. Kleuren als goud, donkergroen en bruin zorgen ervoor dat de inrichting van je huis meer warmte uitstraalt. Dat geeft natuurlijk een gezellig gevoel. En wie wil dat nou niet in de komende wintermaanden? Zeker als je gezellig thuis bent met het gezin, is het wel prettig als het interieur knusheid uitstraalt. 

Een grote ingreep

Zoals blijkt uit het vorige punt, hoef je niet per se enorme aanpassingen te doen aan je interieur om het meer trendy en gezellig te maken. Maar dat mag natuurlijk wel. Je kunt er ook voor kiezen om een grote ingreep te doen. Nou is het niet gelijk nodig om alles te veranderen, maar je kunt wel een van de belangrijke onderdelen van de inrichting veranderen. Dan moet je bijvoorbeeld denken aan een vloerkleed met een andere kleur of het veranderen van de verlichting. Filamentlampen met LED-verlichting zijn bijvoorbeeld helemaal de trend van het najaar van 2020. Daarnaast is led-verlichting ook nog eens goed voor het milieu. Door een van deze ingrepen, kun je een knusse sfeer creëren, waardoor jij de winter wel doorkomt. 

Romantiek in huis halen

Iets wat ook een bepalende woontrend gaat worden deze winter, is het in huis halen van romantiek. Warmrode tinten en ronde vormen zullen daarbij een belangrijk rol spelen. Deze romantiek creëer je door bijvoorbeeld oude schilderijen aan de muur op te hangen in sierlijke lijsten. In plaats van schilderijen zou je kunnen kiezen voor oude foto’s Maar ook het toevoegen van accessoires van materialen met een dure uitstraling kan hier aan bijdragen. Dan moet je bijvoorbeeld denken aan satijn of fluweel. Hiermee zorg je niet alleen voor romantiek in je interieur, maar ook voor een luxe uitstraling. Maar ook zorgen de warme tinten en ronde vormen voor een gezellige sfeer in huis. En bovendien sluit jouw inrichting dan ook nog eens aan op een van de woontrends van dit najaar!