netflix-wonen-inspiratie-cribio

Dankzij deze Netflix-series heb je weer voldoende wooninspiratie!

Nu het er verdacht veel op gaat lijken dat we ons semi-verplicht moeten opsluiten in huis komen de muren waarschijnlijk op je af. Logisch, niemand vindt het leuk om verplicht thuis te zijn, maar als het moet, dan kun je er maar beter het beste ervan maken. In plaats dodelijk saai op je bank je gaan hangen met een schaal chips in je hand en weer dezelfde tv-serie op het scherm, kun je beter wat inspiratie op gaan doen. Het goede nieuws is dat je niet van de bank af hoeft te komen. Dankzij de volgende Netflix series krijg je een onvoorstelbaar grote hoeveelheid wooninspiratie om je huis eens flink op te leuken.

Netflix als inspiratiebron

Ben je op zoek naar waanzinnige woontips, geweldige interieur hacks en ideeën voor je volgende tiny house, dan is Netflix je vriend. Naast geweldige verhalen en magistraal goede films, zit de content van de streaminggigant voor goede ideeën. De volgende tips willen we je dus zeker niet onthouden.

Interieur Design Masters

Natuurlijk houden we van talentenshows, maar in plaats van zang, dans of kookkunst is er eigenlijk weinig spannends te beleven. Daar komt dan opeens Interieur Design Masters om de hoek kijken.  In deze serie gaat het om getalenteerde interieurontwerpers die kans maken op een zeer lucratief contract bij een chic hotel in Londen. Reken dus op verbluffende ideeën die zowel gewaagd als praktisch zijn. Kortom, verwacht een serie als nooit tevoren, boordevol inspiratie.

The World’s Most Extraordinary Homes

Ben je gek op huis die je eigenlijk nooit van binnen hebt gezien, dan is The World’s Most Extraordinary Homes zonder twijfel jouw serie. We hoeven je waarschijnlijk dus niet uit te leggen waar het om gaat. Je mag lekker binnengluren in huizen waarvan de voordeur normaal gesproken gesloten blijft. De huizen fanaat actrice Caroline Quentin gaat samen met architect Piers Taylor op pad en samen tonen ze je de mooiste woningen. Dat je hier een dosis inspiratie kunt opdoen lijkt ons meer dan vanzelfsprekend.

Stay Here

Ook het vermelden waard is Stay Here. Aan de hand van designer Genevieve Gorder en Peter Lorimer krijg je de mooiste AirBnB optrekjes te zien. Helaas voor de eigenaren is hun listing niet bijzonder winstgevend, maar dat gaan Genevieve en Peter vakkundig veranderen. Hun tips en adviezen zijn bijzonder leerzaam en mogelijk doe je zelf op die manier ook interessante ideeën op.

Tidying Up with Marie Kondo

In Tidying Up with Marie Kondo gaat het niet zo zeer om prachtige interieurs, maar om iets heel anders: opruimen. Marie Kondo laat zien hoe je van een rommelig optrekje een waar paleisje kunt maken. Ook nu gebruikt ze haar eigen levenswijsheid (‘does it spark joy’) om de zaak eens flink op te frissen. Let goed op als je altijd al heel snel je woning een nieuwe frisse look wilt geven.

Amazing Interiors

De laatste kijktip is ‘Amazing Interiors’. Op het eerste gezicht hebben de getoonde huizen niets bijzonders, maar de schijn bedriegt. Een kijkje achter de voordeur laat zien waarom je niet te snel moet oordelen. Tal van excentrieke interieurs trekken je gezichtsveld voorbij, van een indrukwekkend en reusachtig binnenaquarium tot een achtertuin met een al even waanzinnige rollercoaster.