huis-versieren-cribio

Geen fan van schilderijen? 4 alternatieven om je huis mee te versieren

Een belangrijk onderdeel van je interieur is natuurlijk de muurdecoratie. Je moet er immers altijd tegenaan kijken, dus het moet wel iets zijn wat je bevalt. Daarnaast is het prettig als de muurdecoratie past bij de rest van het interieur, tenzij je er natuurlijk van houdt om allerlei stijlen door elkaar heen te gebruiken. Sommige mensen houden er niet van om schilderijen op te hangen in hun huis. Dit geeft volgens hen dan namelijk een beetje een oubollig karakter aan het interieur, terwijl deze mensen juist een moderne uitstraling prefereren. Daar komt bij dat schilderijen nog wel eens prijzig kunnen zijn. Althans, als je een beetje een mooi schilderij van goede kwaliteit aan de muur wil hebben hangen. Gelukkig zijn er nog tal van andere soorten muurdecoraties die je in je huis kunt ophangen, waarvan het vaak ook niet veel geld hoeft te kosten. Want je kunt je huis natuurlijk ook inrichten met tweedehands spullen.

Persoonlijke dingen aan de muur

In plaats van een schilderij kun je er natuurlijk voor kiezen om een foto aan de muur te hangen. Voor een klein bedrag kun je vaak een eigen foto laten uitvergroten, zodat je hem in je huis op kunt hangen. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een foto, die je mooi vindt, te bestellen via internet, waarvan je vindt dat het goed in je huis zou passen. Maar ook iets als een persoonlijke accessoire of een ingelijste quote die veel voor je betekent, is een goed alternatief voor een schilderij. 

persoonlijke-muur-decoratie-cribio

Lees ook: 5 bijzondere kamerplanten voor een uniek interieur!

Kleur op de muur

Om je huis meer pit te geven, kun je er ook voor kiezen om bepaalde kleuraccenten aan te brengen op de muur. Dit is natuurlijk wel gewaagd, want kleur is erg belangrijk in de vormgeving van je huis. Lichte kleuren zorgen vaak voor weinig contrast, terwijl donkere kleuren optisch zorgen voor minder ruimte. Probeer daarom verschillende tinten van een bepaalde kleur te combineren. 

Hout aan de muur

De woontrend van 2021 draait helemaal om het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren. Daarom kiezen steeds meer mensen ervoor om een deel van hun muur te bedekken met hout. Kies bijvoorbeeld voor gerecycled sloophout aan de muur. In combinatie met grijze tinten in de rest van je inrichting zorgt dit voor een moderne en robuuste uitstraling. 

Maak een eigen wallorganizer

Muurdecoratie is natuurlijk het allergoedkoopst als je het zelf maakt. Creatievelingen, die goed zijn met hun handen, kunnen makkelijk zelf iets maken voor aan de muur. Denk bijvoorbeeld eens aan wallorganizer, waarin je je sleutels kunt ophangen, je jas aan kunt ophangen en dingen in kunt opbergen. Als je de wallorganizers maakt van gerecycled hout, voldoe je ook nog eens helemaal aan de woontrend van 2020.