Wat voor soorten houten vloeren zijn er?

De houten vloer is weer helemaal in. Wellicht niet de goedkoopste optie, maar wel een van de meest stijlvolle en duurzame opties. Wat voor soorten houten vloeren zijn er? Wij hebben een aantal soorten op een rijtje gezet!

Houten vloer

Een houten vloer kost een duit, maar deze gaat erg lang mee. Zo gaat een houten vloer gemiddeld zo’n veertig jaar mee, maar als je deze goed verzorgd kan deze langer dan een mensenleven meegaan. Een goede, duurzame keuze dus. Welke houtsoorten lenen zich goed voor een vloer?

Eikenhout

Eikenhouten vloeren zijn erg populair. Deze houtsoort heeft een neutrale uitstraling en hiermee kun je goed combineren. Een eikenhouten vloer past vrijwel bij elk interieur. Daarnaast is het een duurzame houtsoort waar je decennia plezier van zult hebben.

Grenenhout

Grenenhout staat bekend om de gelige glans die het hout heeft. Een unieke houtsoort voor een prachtige kleur. Daarnaast is dit hout relatief goedkoop. Een vloer van grenenhout is een echte eyecatcher, zorg dus dat de rest van je interieur niet te druk is!

Esdoorn

Voor een echt luxe uitstraling kies je voor een Esdoorn houten vloer. Een lichte houtsoort die ideaal te combineren is met een donker chique interieur. Let wel op: Esdoorn verkleurt na verloop van tijd, houd hier dus rekening mee!

Dit waren de populairste houten vloeren, maar er zijn natuurlijk nog meer houten vloeren. Voor ieder wat wils!