vloeren-trends-2021-cribio

De trends in vloeren voor 2021!

Het eerste wat je opvalt in een woning naast de inrichting is de vloer. Nu is er niks mis met vloerbedekking, maar echt modern is het niet. Het goede nieuws is dat je in 2021 tal van mogelijkheden hebt om ook de vloer te kiezen die perfect bij je past. Van beton tot kunstof en van laminaat tot een gegoten vloer. We zetten alle trends even voor je op een rij.

De vloertrends van 2020

Duurzaam, stoer en doe-het-zelf zijn de belangrijkste termen in 2021 als we het over vloeren hebben. Op zich niet zo gek, een duurzame vloer gaat lang mee, is minder belastend en geeft je woning een unieke, vaak stoere  uitstraling. Hebben we het over trends, dan is staat het visgraatpatroon voorop, gevolgd door zaken als breed laminaat, industriële stijl en PVC. 

Traditioneel en toch modern: de visgraatvloer

Opvallend genoeg is het visgraatpatroon geen nieuwe ontwikkeling. Al meer dan 20 jaar zien we deze manier van het leggen van laminaat of houten vloerdelen terug in de woning. Dat deze trend het al zolang volhoudt is goed te verklaren: het patroon leent er zich uitstekend voor om te combineren met verschillende woonstijlen. Het voordeel is dat je bij het kiezen van een visgraatvloer niet beperkt bent tot een type vloer. Zo kun je laminaat gebruiken, houten vloerdelen en zelfs PVC.

vloertrends-visgraat-cribio

Lees ook: Dankzij deze Netflixseries heb je weer voldoende wooninspiratie!

Breed laminaat

Naast de visgraatvloer is een van de opkomende trends juist het brede laminaat. Hiermee realiseer je in een oogopslag een enorme stoere uitstraling. Dat betekent wel dat je over een vrij grote ruimte moet beschikken om optimaal te profiteren van het effect. De planken zijn vaak 32.8 cm breed waarmee je een bijzonder ruimtelijk effect creert. Het grte voordeel: je kunt het eenvoudig zelf leggen. Met een beetje geduld en goede wil bespaar je dus veel geld uit en geniet je van een perfect resultaat.

De industriële look

Volg je de woningtrends al wat langer, dan zal het je niet zijn ontgaan dat de industriële look aan een flinke opmars bezig is. Kenmerkend voor dit type vloer is de matte toplaag, een stoer uitstraling en rustige kleuren. Dit kun je dus prima combineren met andere industriële items zoals lampen en tafels. In veel gevallen zijn deze voeren ook duurzaam en kun je kiezen uit verschillende materialen op je woning de finishing touch te geven die nodig is.

De PVC vloer

PVC is de laatste trend en dat is niet zonder reden. PVC is duurzaam en lijkt in veel gevallen sprekend op hout. Je haalt daarmee een vloer met louter voordelen in huis. Het is niet alleen waterdicht, maar ook krasbestendig en slijt beduidend minder snel dan een houten vloer. Nog een voordeel: PVC leent zich uitstekend om het in een vigraatmotief te leggen! Je combineert daardoor de traditionele look van een houten vloer met de voordelen van PVC.