namaak-planten-cribio

Planten in huis: kies je voor echt of liever namaak?

Voor de een is het absoluut geen optie, de ander loopt er mee weg: kunstplanten. Laten we eerlijk zijn, niet iedereen heeft groene vingers en dus kan het logisch zijn om voor namaak te kiezen als het om planten gaat.

Groene vingers

Mocht het onderhouden van planten, net als de voor de meeste mensen , niet je grootste hobby zijn, dan zul je in de loop der jaren aardig wat planten hebben versleten. Planten kunnen nu eenmaal niet zonder water, dus zonder de nodige tijd er aan te besteden gaat zelfs een cactus nog dood. In dat geval is het duidelijk dat namaak planten de enige optie is.

Terwijl het jaren geleden relatief eenvoudig was om echt van namaak te onderscheiden, tegenwoordig is dat niet meer zo vanzelfsprekend. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om de goedkoopste planten in huis te halen, in dat geval is het verschil wel duidelijk. Ben je echter niet te beroerd om een beetje te investeren in groen in je woning, dan zijn de mogelijkheden vrijwel onbeperkt. Overigens wil dat niet zeggen dat je beperkt bent tot kamerplanten, ook voor het buitenleven zijn er tal van mogelijkheden. En ja, ook voor tuinplanten zijn er genoeg mogelijkheden. Ook die zijn vaak niet van echt te onderscheiden. Voor verkleuringen hoef je niet bang te zijn, in de meeste gevallen zijn ze UV-bestendig.

Echte planten

Namaak planten kunnen dan wel een leuk alternatief zijn voor degenen die echt geen zin hebben om aandacht te geven aan planten, toch kan het de moeite waard zijn om echte planten te nemen. Het grote voordeel: veel planten hebben een luchtzuiverende werking. Supergezond dus en het zorgt voor extra sfeer in huis. Echte planten zijn daarnaast ook nog eens goedkoop in aanschaf, maar je moet ze wel op tijd aandacht geven, ook de tuinplanten.

echte-of-neppe-planten-cribio

Lees ook: 5 bijzondere kamerplanten voor een uniek interieur!

Kunstplanten

Alhoewel echte planten de voorkeur hebben, valt er ook wat voor te zeggen om voor kunstplanten te kiezen. Allereerst even een open deur intrappen: ze gaan niet dood. Dat is een absoluut voordeel, zeker als je beseft hoeveel planten er in je handen zijn gestorven door een te beperkte verzorging. Uiteraard hangt er aan namaakplanten een leuk prijskaartje, maar het is dan ook maar een eenmalige investering. Kies je voor een kwalitatief goede kunstplant, dan zal niemand direct zien dat het nep is.

Heb jij veel planten in huis? Zo ja, heb jij voor echte planten gekozen of voor kunstplanten? Laat het ons weten in de reacties hieronder!