urban-jungle-cribio

Urban Jungle inspiratie: 11 interieurs om van te smullen!

Kamerplanten zijn vandaag de dag niet meer weg te denken uit de meeste interieurs. Met name onder millenials zijn kamerplanten een echte rage. Wonen in het centrum van de stad, maar je toch omgeven met groen. De term voor een huis gestyled met planten is Urban Jungle. Oftewel een jungle in je stadsappartementje. Ben jij ook helemaal gek van planten en wil je je eigen Urban Jungle creëren? Wij hebben de 11 mooiste Urban Jungles op een rijtje gezet. Smullen maar!

Urban Jungle

Een Urban Jungle creëren in huis is een droom van vele jongvolwassenen. Het ziet er niet alleen stylish uit, maar het is ook nog eens gezond om planten in huis te hebben. De lucht in huis zal verbeteren en daar is je lichaam maar wat blij mee. Instagram en Pinterest staan vol met Urban Jungles. Wij hebben de 11 mooiste op een rijtje gezet!

1. Groen, groener, groenst

Het gezegde ‘Door de bomen het bos niet meer zien‘ krijgt in dit interieur een hele andere wending. Hier kun je ‘Door de planten de kamer niet meer zien’. In combinatie met de opvallende tapijten en bruine meubels zorgt dit voor een gezellig interieur!

2. Subtiele jungle

Veel plantenliefhebbers proberen zoveel mogelijk planten in een ruimte te stoppen om een hecht jungle te creëren. Minder is niet altijd negatief. Zoals je hieronder kunt zien kun je ook een prachtige Urban Jungle creëren met enkele grote planten. In combinatie met het natuurlijke bed ziet dit er stijlvol en rustgevend uit.

3. Groene keuken

De meeste Urban Jungles worden gecreëerd in de woonkamer, maar een Urban Jungle kan natuurlijk door het hele huis. In de slaapkamer, badkamer, maar ook zeker de keuken. Hieronder een keuken waar tientallen planten de show stelen!

4. In combinatie met houten vloer

Hieronder een foto van een gang die compleet gestyled is met meerdere grote planten. Het echte jungle gevoel. Daarnaast is de combinatie met de donkere houten vloer erg mooi!

5 Licht!

Dit prachtig ingerichte huis staat in Buenos Aires. Wat je allemaal niet kunt doen qua planten als je veel lichtinval in huis hebt… Prachtig!

6. Plantenslingers

Hangplanten zijn ideaal om je huis mee te stylen. Met name de populaire Pothos is razendpopulair. Deze snelgroeiende hanger met geel-groene bladeren staat goed in elk interieur. In onderstaande Urban Jungle zie je hoe deze over de muur groeit als een slinger.

7. Tropische badkamer

Ook badkamers lenen zich perfect voor een Urban Jungle vibe. Met name tropische planten die baat hebben bij een vochtige lucht zullen zich thuisvoelen in de badkamer. Onderstaande badkamer combineert planten witte muren, spiegels en een houten vloer.

8. Groen trapgat

De trap is een ruimte die vaak over wordt geslagen bij het inrichten van het interieur. De trap is functioneel en brengt je van de ene verdieping naar de andere. Het trapgat hieronder laat zien dat je er toch iets moois van kunt maken. Nou moeten we wel zeggen dat niet iedereen gezegend is met ramen naast de trap!

9. Openhaard

Met name oudere huizen zijn voorzien van een ingebouwde openhaard. Gezellig in de winter, maar in de overige seizoenen wordt deze niet gebruikt. De ideale spot om wat planten neer te zetten als onderdeel van de jungle. In combinatie met lichtjes kun je een gezellig hoekje creëren.

10. Cactus jungle

Heb jij totaal geen groene vingers, maar vind je een Urban Jungle toch mooi? Dan kun je altijd nog een cactus jungle overwegen. Cactussen hebben weinig zorg nodig en doen het vaak beter als je ze even ‘vergeet’. Hieronder een mooi voorbeeld van een Cactus Jungle!

11. Netflix & Chill

Waar kijkt de gemiddelde Nederlander het meest naar wanneer hij of zij thuis is? Juist, de televisie. Dit is dan ook dé ideale spot om planten neer te zetten. Zo valt die lelijke tv minder op én kun je tijdens een avondje Netflix heerlijk van je planten genieten!

Zo, dit waren onze favoriete Urban Jungles! Heb jij een jungle in huis waar je trots op bent? We zijn benieuwd! Stuur ons een foto en wellicht plaatsen we deze op de website (met bronvermelding uiteraard!).