tweedehands-spullen-cribio

Je huis inrichten met tweedehands spullen: 4 tips!

Vanwege uiteenlopende redenen kiezen steeds meer mensen om hun huis in te richten met tweedehands spullen. Logischerwijs is het natuurlijk een stuk goedkoper dan wanneer je alles nieuw aanschaft, maar ook is het een stuk beter voor het milieu. Als jij immers meubilair koopt dat al door andere mensen is gebruikt, betekent dat dus dat er bijvoorbeeld geen nieuw bijzettafeltje geproduceerd hoeft te worden. Op deze manier wordt er dus minder een beroep gedaan op grondstoffen uit de natuur. Daar komt bij dat het produceren en transporteren van het bijzettafeltje ook nog eens behoorlijk schadelijk is voor het milieu. Tweedehands spullen voor in huis zijn dus een stuk duurzamer, dan nieuwe spullen.

Bovendien is het inrichten van je huis met tweedehands spullen heel erg leuk, omdat je bijvoorbeeld verschillende stijlen door elkaar kunt gebruiken (tweedehands kun je immers vaak geen sets van iets kopen) of juist op zoek kunt gaan naar vintage spullen die bij elkaar passen. Enkele interieurtips om je huis in te richten met tweedehandsspullen zullen in het vervolg voorbijkomen. 

Schoonmaken van tweedehands meubilair

Het schrikt veel mensen af om tweedehands meubilair te gaan shoppen voor hun huis, omdat het er soms oud of vies uit kan zien in de kringloopwinkel. Soms zit er misschien een vlek in de bank en lijkt het dus niet heel aanlokkelijk om die aan te schaffen voor je huis. Toch is het juist een aanrader om te doen als je bijvoorbeeld een bank in de kringloopwinkel erg mooi vindt. Als deze er vies uit ziet, dan kun je het namelijk gewoon schoonmaken. Een flinke schoonmaakbeurt zal er voor zorgen dat de bank er een stuk beter uitziet. 

Samengestelde inrichting

Zoals al gezegd, hoeft niet alles van de inrichting van je huis bij elkaar te passen. Ook een samengestelde inrichting van tweedehands spullen kan een prachtig geheel vormen. Sommige mensen kiezen zelfs bewust voor een interieur met verschillende soorten meubels, lampen en schilderijen, omdat ze dat mooi vinden. Dat is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Maar een door jouw samengestelde inrichting van tweedehands spullen kan natuurlijk alsnog een geheel vormen. 

huis-inrichten-antiek-cribio

Lees ook: Dit zijn de 3 duurzame interieurtrends van 2020!

Rommelmarkten

Niet alleen de kringloopwinkel is een goede plek om naar toe te gaan voor tweedehands spullen, ook zijn er op veel plekken in het land regelmatig rommelmarkten. Het is echt een absolute aanrader om daar eens naartoe te gaan met de mindset om spullen te kopen voor je interieur. Vaak verkopen mensen er prachtige spullen voor een hele lage prijs. Misschien vind je wel iets dat perfect in je huis zou passen. Op deze manier heb je binnen no-time je woonkamer ingericht.

rommelmarkt-meubels-cribio

Lees ook: Duurzaam wonen doe je in een Tiny House!

Marktplaats

Een laatste plek waar je een vast en zeker tweedehands spullen kunt vinden voor in je interieur is Marktplaats. Tegenwoordig hebben ze een handige app, waarin jij kunt zoeken naar het meubelstuk waar je naar op zoek bent. Als jij op zoek bent naar een tweedehands loungebank, dan kun je daar gemakkelijk de filters op instellen. Vervolgens krijg je dus tientallen resultaten van mensen die hun loungebank verkopen. 

Heb jij tweedehands spullen in huis staan? Of koop jij altijd alles nieuw? Laat het ons weten in de reacties hieronder!