duurzame-interieur-trends-2020-cribio

Dit zijn de 3 duurzame interieurtrends van 2020!

Zeker in tijden van de coronacrisis nemen veel mensen uitgebreid de tijd om dingen aan het huis te veranderen. Veel mensen steken nu bijvoorbeeld tijd in hun tuin, maar het blijkt dat er ook een grote groep mensen overweegt om hun inrichting te restylen. Ook in 2020 zijn er immers weer tal van woontrends, die je eigenlijk wel in je inrichting moet meenemen. Althans, als je graag wil dat je interieur met de tijd meegaat natuurlijk. Daarom zetten we speciaal voor die mensen, die hun inrichtingen willen moderniseren, een aantal duurzame interieurtrends van 2020 op een rij.

Duurzame interieurtrends

Waar de afgelopen jaren de nadruk steeds meer kwam te liggen, als het gaat om het inrichten van je huis, daar zet die trend in 2020 nog verder door. Producten met een lange levensduur vormen steeds vaker de basis van een moderne inrichting. In het geval van een houten tafel betekent dat bijvoorbeeld dus dat je minder vaak bomen hoeft te kappen, aangezien de tafel dus langer meegaat. Iets wat ook echt bij deze tijd hoort, is het kopen van tweedehands spullen in een kringloopwinkel. Juist vintage spullen zijn de trend van het moment. Het is de bedoeling om zo min mogelijk spullen weg te gooien. Recyclen is dus ook een belangrijk thema in de woontrends van 2020. 

1. Natuurlijke kleuren en materialen

Dat duurzaamheid en natuur een belangrijk rol spelen in de interieurtrends van 2020 blijkt wel aan de kleuren en materialen die momenteel populair zijn. Bij interieurtrends van 2020 gaat het namelijk vooral om bruine, oranje en groenen tinten, wat natuurlijk heel natuurgetrouw is. Wees niet bang om te veel of te fel groen te gebruiken, want dat is op het moment juist helemaal in. Daarnaast zie je ook het gebruik van natuurlijke materialen veel terug in interieurs. Hennep of keramiek is namelijk helemaal 2020. Deze materialen zijn ook goed te combineren met de kleurtrends. Uiteraard zijn planten natuurlijk ook onderdeel van deze trends. De Urban Jungles zijn razendpopulair!

2. Maximalisme 

Naast het feit dat duurzaamheid een belangrijk thema is in 2020, is er ook een stroming op gang gekomen die zich afzet tegen het minimalisme. Aanhangers van het maximalisme omarmen het idee dat je veel spullen hebt en laten dit dan ook terugkomen in hun interieur. Je hoeft je niet te schamen als je veel spullen hebt of als je daar veel waarde aan hecht. Dat staat natuurlijk recht tegenover het minimalisme. En hiermee wordt uiteraard niet bedoelt dat je allemaal nieuwe spullen moet kopen. Nee, het gaat vooral om het niet weggooien van oude spullen en tweedehands winkelen.

duurzame-interieurtrends-cribio

Lees ook: Duurzaam wonen doe je in een Tiny house!

3. Technologie

Logischerwijs speelt ook technologie een belangrijk rol in 2020, aangezien het de afgelopen jaren een steeds grotere rol is gaan spelen in iedereens leven. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen ervoor om bijvoorbeeld een slimme thermostaat te nemen, zonnepanelen aan te schaffen of gebruik te maken van lamellen die je op afstand kunt openen. Tegenwoordig is het mogelijk om al deze technologie vanaf je telefoon te besturen met een simpele app. Dat vormt zeker een belangrijk onderdeel van de interieurtrends van 2020.