interieur-puppy-proof-cribio

6 efficiënte tips voor een puppy proof interieur!

Puppy’s, wie houdt er niet van? Niets liever dan een zacht baby hondje. Wanneer je een puppy van acht weken in huis neemt, dan is het op het begin allemaal koek en ei. Nadat de puppy gewend is aan de nieuwe leefsituatie zal deze de grenzen op gaan zoeken. Net als dat kinderen en pubers ondeugend zijn, zijn puppy’s dat ook. Daar komt nog eens bij dat puppy’s ontiegelijk veel van knagen houden. Je wil natuurlijk niet dat je mooie meubels en andere dingen in je interieur vernietigd worden door de nieuwe viervoeter. Hoe maak je je huis puppy proof? Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet!

Het puppy-proof maken van je huis

Wanneer je een puppy in huis neemt, dan is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Belangrijk onderdeel hiervan is het puppy proof maken van je interieur. Voordat je nieuwe viervoeter er met de televisiekabels of met je planten vandoor gaat. Hoe pak je dit aan? Hieronder 6 tips!

puppy-proof-cribio

1. Kabels & snoeren

Elektronische apparatuur behoort vaak tot de meest kostbare dingen in een huis. Je wilt dus verkomen dat je puppy aan snoeren en kabels gaat knagen. De eerste tip is dus: check elke ruimte op losse snoeren en kabels. Probeer deze zo goed mogelijk weg te werken zodat de puppy niet in de verleiding komt om hieraan te gaan kauwen.

2. Opgeruimd huis

Een rommelig huis is een walhalla voor de ondeugende pup. Slingerende sokken en andere rommel op de vloer zullen de pup gegarandeerd triggeren om hiermee aan de haal te gaan. Zorg dat je zo min mogelijk spullen rond laat slingeren. Berg je spullen veilig op, buiten bereik van de puppy.

3. Pas op met medicijnen & eten

Honden staan erom bekend goed te kunnen ruiken. De meeste voedingsmiddelen hebben dan ook een aantrekkingskracht op puppies. En niet al het menseneten is ook goed voor je viervoeter. Zorg dus dat je voedsel op een veilige plek bewaart. Ook medicijnen en schoonmaakmiddelen bewaar je het best in een afgesloten kast. Je moet er niet aan denken dat je pup aan een fles bleek zit te knagen om dit vervolgens binnen te krijgen.

4. Pas op met tapijt & kleden

Het kan bij de meeste puppy’s wel even duren voordat ze zindelijk zijn. Binnen plassen en poepen is part of the deal om het zo maar te zeggen. Voorkomen doe je het niet, maar je kunt er wel voor zorgen dat de schade beperkt wordt. Denk bijvoorbeeld aan het weghalen van kleden en/of het sluiten van deuren naar kamers waar tapijt ligt.

puppy-proof-huis-tapijt-cribio

Lees ook: Pallets in je interieur verwerken: 5 handige tips!

5. Zet je planten hoog

Kamerplanten zijn in de mode. Planten in huis staan natuurlijk prachtig in je interieur, maar sommige planten zijn erg giftig voor huisdieren. Je wilt dus voorkomen dat je pup aan je planten gaat knagen. En geloof ons: de puppy zal het gegarandeerd proberen! Haal de giftige planten weg of zet deze ergens hoog – op een onbereikbare plek – neer.

6. Zorg voor voldoende speeltjes

Onze laatste tip: zorg dat je voldoende (veilige) hondenspeeltjes in huis hebt. Zo heb je gelijk een alternatief als je puppy op iets gaat kauwen wat niet de bedoeling is. Ook zal een puppy die moe is, minder ontdeugend zijn. Speel dus geregeld met je puppy zodat ie z’n energie kwijt kan!

Zo, dit waren onze tips voor een puppy proof huis. Zijn we nog tips vergeten? Laat het ons weten in de reacties hieronder!