pallets-interieur-diy-tips-cribio

Pallets in je interieur verwerken: 5 handige tips!

Pallets zijn sinds een aantal jaren helemaal hip. Van deze robuuste houten pallets kun je prachtige dingen maken voor in je huis. Denk aan een palletbank, een bed, muurdecoratie en andere DIY projecten. De mogelijkheden zijn eindeloos. Om je van wat inspiratie te voorzien hieronder 5 tips om pallets in je interieur te verwerken!

1. Bed van pallets

Eén van de laatste trends op gebied van pallets is het maken van een bed. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Het is wel belangrijk dat je een goed en stevig matras hebt, aangezien je geen lattenbodem hebt bij een pallet bed. Je kunt een bed maken met hoofdsteun, of zonder hoofdsteun door gewoon vier pallets aan elkaar te verbinden. Hieronder een prachtig voorbeeld van een bed mét hoofdsteun. Als dat geen stijlvolle slaapkamer is dan weten wij het ook niet meer.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ART PALLET (@art.pallet_) on

2. Wanddecoratie

Ook zijn pallets ideaal om een prachtige wanddecoratie mee te maken. Denk bijvoorbeeld aan een houten muur (zie foto boven dit artikel) of een prachtige plantenmuur zoals je hieronder kunt zien.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Olga Marquez | KC Homes (@msreagentkc) on

Lees ook: Urban Jungle inspiratie: 11 prachtige planten interieurs op een rijtje!

3. Salontafel

Pallethout is niet alleen mooi, maar ook erg sterk. Als je dit goed behandelt met bijvoorbeeld een stevige beits, dan gaat het jaren mee. Ideaal om te gebruik voor bijvoorbeeld een robuuste salontafel. Prachtig in een industrieel interieur!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Arte Local (@arte_local_cali) on

4. Plantenbak

Urban Jungles zijn anno 2020 niet meer weg te denken uit de interieurtrends. Planten zelf hoeven niet duur te zijn, al helemaal wanneer je veel geduld hebt, je kunt de meeste planten namelijk zelf stekken en op deze manier vermeerderen. Stijlvolle plantenpotten zijn echter lastig te vinden en kosten veel geld. Een plantenpot van pallethout is een lust voor het oog en ook nog eens low budget.

5. Palletsofa

We sluiten af met het meest populaire meubel gemaakt van pallets: de bank. De vorm van een pallet leent zich prima om hier een zitmeubel van te maken. Zowel voor binnen als voor in de tuin!

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

A post shared by Home Sweet Home (@homes_sweet_homes_) on

Zo, dit waren onze tips voor pallets in je interieur. Heb jij meubels van pallethout in huis? We zijn benieuwd! Laat het ons weten in de reacties hieronder!