moderne-badkamer-cribio

Moderne badkamer stylen: 4 handige tips!


De badkamer wordt de laatste jaren steeds belangrijker en gelukkig wordt er dan ook veel meer aandacht aan besteed dan vroeger. Terwijl de keuken nog altijd de traditionele plek is waar het gezin samenkomt, daar is de badkamer juist de plek waar je de dag begint en weer eindigt. Logisch dat hier de laatste jaren meer aandacht aan wordt gegeven. Dat betekent niet dat je moet kiezen voor een luxe badkamer, vaak gaat het juist om de indeling. Pak je dat een beetje handig aan, dan kun je heel eenvoudig je badkamer restylen naar een prachtige moderne badkamer! 

1. Rust en orde

Niks is fijner dan de badkamer binnen stappen na een dag hard werken. Wil je optimaal genieten, zorg er dan voor dan de badkamer netjes en opgeruimd is. Om dat voor elkaar te boksen is het handig als je voldoende ruimte hebt om alle noodzakelijke spullen op te ruimen. Geef jezelf daarnaast de vrijheid om te spelen met ruimtelijke effecten. Hang bijvoorbeeld een extra grote spiegel op. Ook het veranderen van de verlichting kan de badkamer snel grote doen lijken.

2. Rechte & strakke lijnen

Wil je de badkamer een moderne look geven zonder direct te investeren in nieuwe badkamermeubels? Ga dan aan de slag met strakke lijnen. Besef wel dat je dat een beetje beperkt moet houden als de badkamer relatief klein is. In dat geval kun je beter aan de slag gaan met afwijkende vormen zoals een vierkante wastafel. De eerste stappen naar een moderne badkamer!

Lees ook: Je badkamer een frisse look geven: 5 tips!

3. Kies de juiste tegels

Het klinkt wellicht ouderwets, maar badkamertegels of wandtegels bepalen voor een groot deel de sfeer. Als je een moderne uitstraling nastreeft kan het zinvol zijn om te kiezen voor een subtiele, rustige kleurcombinatie. Ook nu zijn strakke lijnen van groot belang. Natuurlijk je hier zelf mee aan de slag gaan, maar vaak is het beter om een vakman in te huren die de klus perfect weet te klaren.

4. Planten: breng meer leven in de brouwerij

Planten in de moderne badkamer doen wonderen. Dat wil niet zeggen dat elke plant geschikt is voor deze ruimte, maar als je even goed zoekt naar de juiste plant kan het enorm sfeer verhogend werken. Een simpele kamerplant kan al voldoende zijn om de badkamer tot leven te brengen. Het grote voordeel: veel planten zijn in staat om de lucht te zuiveren en het zuurstofgehalte van de lucht te verhogen. Dat is dus pure gezondheidswinst. Houd er overigens wel rekening mee dat je kiest voor een plant met een relatief hoge vochtigheidsgraad. Dergelijke planten hebben niet veel verzorging en aandacht nodig en zullen erg blij worden in de badkamer!