gordijnen-tips-cribio

3 weetjes en tips voor de juiste gordijnen (zoals vouwgordijnen)!

Wanneer je een huis gaat inrichten, is het kiezen voor de juiste gordijnen een van de belangrijke dingen. Je moet immers, als het goed is, de komende jaren tegen de gekozen gordijnen aankijken. Daarom is het belangrijk dat je de juiste gordijnen kiest. Naast dat het aanblik prettig moet zijn en dat de gordijnen bij de rest van het interieur moeten passen, is het natuurlijk ook handig als ze van goede kwaliteit zijn. Welke gordijnen zijn dan precies de juiste voor jou? Dat is natuurlijk afhankelijk van smaak, van het soort huis dat je hebt en het interieur. Er is natuurlijk geen foute keuze bij het uitkiezen van gordijnen, mits ze natuurlijk voldoen aan hun taak. Wel kunnen we je enkele tips geven die je kunnen helpen bij de keuze voor de juiste gordijnen.

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen kun je wel herkennen aan de horizontale plooien in de stof. Dit zijn de vouwranden. Vouwgordijnen lijken in principe op rolgordijnen. Het verschil is echter dat vouwgordijnen niet worden opgerold, maar worden gevouwen. Het nadeel van rolgordijnen is dat het er wat goedkoop uitziet en dat de stof na verloop van tijd lelijk wordt door het oprollen. Vouwgordijnen blijven veel langer mooi en zien er een stuk luxer uit. Het prettige van vouwgordijnen is daarnaast dat je vouwgordijnen op maat kunt laten maken. Als je dat doet bij Mijnraamdecoratie.nl, ben je bovendien 40% voordeliger uit, aangezien zij de gordijnen maken in hun eigen fabrieken. Op die manier kunnen ze gunstigere prijzen bieden dan veel andere verkopers van vouwgordijnen. Het voordeel is bovendien dat ze een enorme hoeveelheid aan stoffen en kleuren hebben. De kans is dus klein dat er niets voor jou tussen zit. 

Contrast

De keuze voor de kleur van de gordijnen is natuurlijk belangrijk omdat het wel binnen de rest van de inrichting moet passen. Jij moet er immers de komende jaren tegenaan kijken. Daarom is het aan te raden om niet voor een al te opvallende kleur te gaan. Een lichte tint of een warme aardetint doet het eigenlijk goed in elk interieur. Toch wil je ook niet een te saaie kleur. Om te voorkomen dat je inrichting er saai en flets uit gaat zien, kan het een tip zijn om te zorgen voor contrast. Contrast kun je ook maken met een lichte tint of warme aardetint. Zorg dan dat de gordijnen bijvoorbeeld net een tint lichter of donkerder zijn dan de vloer. Op die manier creëer je contrast in je interieur, waardoor het er gelijk een stuk aantrekkelijker uit ziet.  

Verschillende soorten gordijnen

Over het algemeen is het niet gebruikelijk dat je in elke ruimte van je huis dezelfde soort gordijnen hebt hangen. Er zijn bijvoorbeeld volledig verduisterende gordijnen, die wel geschikt zijn voor in de slaapkamer, maar niet voor de woonkamer. In de woonkamer kiezen mensen over het algemeen sneller voor inbetween gordijnen. Het is de belangrijk om te bedenken welke functie de gordijnen per kamer moeten hebben.