spiegels-in-huis-cribio

Spiegels in huis: 5 mooie plekken om een spiegel op te hangen!

In de eerste plaats is een spiegel natuurlijk voor praktisch gebruik. Je kunt jezelf van dichtbij zien en zo bijvoorbeeld je make-up aanbrengen. Toch zijn spiegels tegenwoordig veel meer dan om alleen praktisch te gebruiken. In veel soorten interieurs is een grote staande spiegel juist de eyecatcher. Je kunt eigenlijk alle kanten op met spiegels.

Spiegels in huis

Tegenwoordig bestaan ze namelijk in allerlei soorten, maten, vormen en kleuren. Het is dus niet langer alleen de bedoeling om een praktische vierkante spiegel aan de muur in de badkamer te hangen, maar je kunt ook kiezen voor een veel gewaagdere spiegel. Een aantal mooie plekken om een spiegel op te hangen of neer te zetten, zullen in het vervolg voorbijkomen. 

Een spiegel op de grond

Een grote spiegel op de grond is niet alleen handig, aangezien je meteen je hele outfit kunt bekijken, maar is in een bijpassend interieur een geweldige eyecatcher. Zorg er dus wel voor dat de grote spiegel centraal staat in het interieur. Trek de aandacht dus naar de spiegel door er een beetje omheen te bouwen.

Een spiegel als schuifdeur

Meestal zijn schuifdeuren natuurlijk doorzichtig, aangezien ze van glas zijn. Ze zijn vooral bedoeld om een kamer te verdelen in twee ruimtes. Door een doorzichtige schuifdeur te nemen, blijft het toch aanvoelen als één kamer. Als je echter een spiegel als schuifdeur gebruikt, creëer je het tegenovergestelde effect. Bovendien ziet het er prachtig uit en geeft het optisch extra ruimte. 

Een spiegel boven de open haard 

Boven de open haard heb je natuurlijk een schouw, waarop vaak ter decoratie van alles en nog wat is neergezet. Je kunt er echter ook voor kiezen om de schouw verder leeg te laten en een grote vierkante spiegel boven de schouw te plaatsen. Dit ziet er niet alleen spectaculair uit, maar laat het ook lijken alsof de kamer groter is dan het daadwerkelijk is. 

Een spiegel in de hal 

Een hal in de spiegel is natuurlijk erg praktisch, omdat je nog snel even kunt kijken of je haar nog goed zit voordat je weggaat of om te kijken hoe je haar zit nadat je van buiten komt. Het nadeel van een hal is dat het vaak een donkere en ongezellige ruimte is. Door het plaatsen van een spiegel in de gang (en dan het liefst op een plek waar het zo veel mogelijk daglicht vangt), weerkaatst de spiegel het daglicht de hal in. Hierdoor lijkt de hal een stuk lichter. 

spiegels-in-huis-gang-cribio

Lees ook: 5 bijzondere kamerplanten voor een uniek interieur!

Een spiegel in de eetkamer

Ook naast de eettafel kun je prima een spiegel ophangen. In dit geval zorgt een spiegel ervoor dat de tafel dan groter lijkt en brengt de spiegel bovendien een bepaalde sfeer met zich mee. Zeker als je kiest voor een klassieke spiegel is het als decoratie in de eetkamer een echte toevoeging.