kleine-slaapkamer-groot-cribio

Kleine slaapkamer groter laten lijken met zes tips

Heerlijk om in een mooie, grote slaapkamer wakker te worden. Helaas is de realiteit anders. In veel gevallen is de slaapkamer te klein en valt het plaatsen van een dakkapel duidelijk buiten het budget, om maar te zwijgen van een ingrijpende verbouwing. Toch betekent het niet dat je geen opties hebt om de beschikbare ruimte een stuk efficiënter te benutten. Aan de hand van zes tips ga je vrolijk aan de slag en wordt de slaapkamer weer het pronkstuk van je woning.

1. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…

Heb je er ooit eens aan gedacht om gebruik te maken van het optisch effect van spiegels? Waarschijnlijk niet en alleen daarom al is deze tip ideaal. In dit geval gaat het er dus niet om dat je lukraak overal spiegels gaat plaatsen, je moet het juist zo doen dat je er optimaal van kunt profiteren. Hang een mooie spiegel bijvoorbeeld tegenover het raam of de deur en je ziet direct wat we ermee bedoelen.

kleine-slaapkamer-spiegel-cribio

Lees ook: 5 gekleurde slaapkamers voor een gewaagde look!

2. Vermijd drukke prints

Je slaapkamer visueel iets groter doen lijken gaat niet lukken als je nog steeds drukke prints gebruikt. Uiteraard kan het heel gezellig zijn, maar wil je ruimte realiseren, dan is het echt not done. Kies voor een mooie effen print of een rustgevende afbeelding zolang het maar niet al te nadrukkelijk aanwezig is.

3. Speel met de ruimte: verticale lijnen

Mocht je echt onoverkomelijke bezwaren hebben tegen de effen print uit punt twee, kies dan voor een print met verticale lijnen. Hierdoor lijkt het als de kamer opeens een stuk hoger en dieper is. Zo wordt die kleine kamer optisch in ieder geval veel ruimer.

4. Vervang het gordijn door een rolgordijn

Hoe graag je ook wil dat je kamer onvoorstelbaar donker is, die zware verduisteringsgordijnen gaan er niet voor zorgen dat de slaapkamer groter lijkt. Het tegenovergestelde is juist wat je wel bereikt. Probeer, als het even kan, die gordijnen te vervangen door een verduisterend rolgordijn. Doordat zoiets slecht een beperkte ruimte beslag neemt, hou je in feite meer ruimte over waardoor de kamer groter lijkt.

5. Minimalisme is trendy

Drukke prints zorgen ervoor dat de kamer snel kleiner lijkt, maar dat geldt ook voor de spullen die je bewaard. Is het lastig om de kamer netjes opgeruimd te houden, ga dan een kritisch bekijken wat er wel thuis hoort en wat niet. Less = more en in dit geval zorgt het ervoor dat het opeens groter lijkt dan het eigenlijk is.

6. Zorg voor een blikvanger

Ben je niet echt van het minimalistische, kies er dan voor om één focuspunt in je kamer te hebben. Zo vestig je gelijk de aandacht op wat belangrijk is en wordt je niet afgeleid door allerlei andere zaken. Dat kan overigens van alles zijn, een mooie kledingkast, een plafondlamp of de kussens op je bed. Het effect zal je verrassen.