ultieme-thuiskantoor-cribio

Thuis werken? 3 tips voor het ultieme thuiskantoor!

Steeds meer mensen werken tegenwoordig thuis. Bij sommigen is dit uit nood geboren, anderen kiezer er juist bewust voor. Het is wel belangrijk dat je thuis net zo productief kunt zijn als op het werk. Daarom is het belangrijk dat je niet wordt gestoord door andere bewoners van het huis, maar ook dat je niet te veel afleidingen in de buurt hebt liggen. Het is dus geen aanrader om je privé telefoon naast je computer te leggen, aangezien je dan voortdurend wordt afgeleid door allerlei berichtjes. Daarnaast is het belangrijk om een geschikt thuiskantoor te hebben. Maar hoe pak je dit aan? Hieronder 3 tips voor het ultieme thuiskantoor!

Het ultieme thuiskantoor!

Een rustige en productieve werkplek in je huis is belangrijk om optimaal te kunnen functioneren. Kies er niet voor om je thuiskantoor bijvoorbeeld in te richten met allerlei drukke schilderijen. Deze leiden namelijk alleen maar af. Het is beter om te kiezen voor een rustige, maar stijlvolle inrichting. Hieronder 3 tips voor het ultieme thuiskantoor!

1. Veel licht

Als je jouw bureau naast het raam zet, waar je veel natuurlijk licht opvangt, dan functioneer je over het algemeen veel beter. Veel natuurlijk licht betekent veel energie, terwijl de meeste mensen er juist voor kiezen om hun bureau in het donkerste hoekje van het thuiskantoor te zetten. De enige reden om je bureau niet naast het raam te zetten, is bijvoorbeeld wanneer je aan een hele drukke straat woont. Dan word je mogelijk afgeleid door alle geluiden en de drukte van de straat. 

thuiskantoor-licht-cribio

Lees ook: Dit zijn de duurzame interieurtrends van 2020!

2. Genoeg opbergruimte

Genoeg opbergruimte is belangrijk vanwege twee redenen. Ten eerste is het niet bevorderend voor de productiviteit als de omgeving, waarin je werkt, een grote chaos is. Als jij overal papieren, mappen en andere dingen verspreid door je kantoor hebt liggen, dan ben je een stuk minder productief. Je wil natuurlijk een opgeruimd en netjes kantoor. Daarvoor is het bijvoorbeeld handig om een schuifdeurkast te kopen, aangezien je daar al je papieren in kunt bewaren. Een tweede reden waarom opbergkasten belangrijk zijn om te hebben, is vanwege het feit dat je alles bij de hand wil hebben. Als je op zoek bent naar een bepaald document of naar je nietmachine, dan is het fijn als je die niet hoeft te gaan zoeken in een ander deel van je huis. Met opbergkasten vind je alles snel terug, omdat het goed geordend is. 

3. Groen als decoratie

Ter decoratie is het wellicht niet verstandig om allerlei drukke schilderijen aan de muur te hangen, aangezien deze alleen maar afleiden. Je wil echter natuurlijk wel je thuiskantoor een beetje opfleuren, anders is het ook maar zo kaal en saai. Een goede tip daarvoor is om groen je kantoor binnen te halen. Van een paar planten of bloemen wordt een mens een stuk gelukkiger en het zorgt ervoor dat de ruimte gelijk veel gezelliger wordt. 

thuiskantoor-plant

Hoe ziet jouw thuiskantoor er uit? Laat het ons weten in de reacties hieronder!