luxe-interieur-cover-cribio

Een luxe interieur met een klein budget? Vijf handige tips!

Eens in de zoveel tijd bent je toe aan iets nieuws in huis. Het kan dan logisch zijn om naar de dichtstbijzijnde meubelboulevard te rijden en je slag te slaan, maar in de meeste gevallen zal je budget het niet toe staan. Een alternatief kan een bezoek aan Ikea zijn, maar wat nu als zo’n Scandinavisch sfeertje niet echt je ding is? In dat geval ga je gewoon zelf aan de slag. Zo kun je de woning voorzien van een make-over waar je helemaal vrolijk van wordt.

Met minimale inspanningen, een maximaal resultaat

Onderstaande tips gaan je in ieder geval om een frisse start te maken en je woning tegen minimale kosten helemaal naar wens op te leuken.

Een drieluik doet wonderen

Je kent ze ongetwijfeld: de beroemde drieluiken. Voor je de rommelmarkten gaan afstruinen kun je ook je creativiteit aan het werk zetten. Zoek naar een mooie, grote afbeelding, laat het op groot formaat printen bij de copyshop en snijdt het in drie delen. Even inlijsten en je bent voor een paar tientjes gered.

luxe-interieur-klein-budget-cribio

Lees ook: 5 handige basis interieur tips!

Creëer een illusie

Wil je de kamer groter laten lijken, maak dan gebruik van de optische illusie. Grote voorwerpen laten een ruimte al snel groter lijken dan het is. Kies voor een groot vloerkleed of knoop verschillende kleine kleden aan elkaar.

Minder is meer

Less is more. Een minimalistische look is helemaal van deze tijd en dus kun je alle mogelijkheden benutten om je woning een nette en opgeruimde uitstraling te geven. Dat geldt niet alleen voor de kleine vertrekken zoals de badkamer, ook de woning kan profiteren van die benadering. Kies voor grote voorwerpen zoals vazen om een kast te vullen en speel met eventuele kleurcombinaties. Het effect zal je zonder twijfel verrassen.

Denk groot

Een van de basisregels voor het (opnieuw) inrichten van je woning is te zorgen voor een eyecatcher. Zorg ervoor dat er een punt is waar de focus op ligt. Dat kan van alles zijn: een bankstel, tafel, wandlamp, nog het maar op. Het zorgt ervoor dat alles een geheel lijkt. Wat altijd goed werkt is een leuk schilderij aan de muur. Dat hoeft overigens niet duur te zijn, in veel gevallen kun je de kunstacademie bezoeken en een prachtig kunstwerk bemachtigen tegen minimale kosten.

De slaapkamer restylen

In veel gevallen is de slaapkamer niet het meest spannende vertrek. Dat kun je heel eenvoudig aanpakken door eens niet met verf aan de slag te gaan, maar door een mooi wandkleed op te hangen. De combinatie van een effen kleur en een rijk patroon doet wonderen. Is dat niet echt je ding, kies er dan voor om een muur te voorzien van een afwijkende, bij voorkeur donkere kleur. Dit geeft je slaapkamer direct een warme uitstraling.