industrieel-interieur-cribio

Een industriële look: vijf tips om dit subliem vorm te geven in je huis!


Woontrends veranderen regelmatig en een van de meest inspirerende trend van dit moment is de industriële look. Wellicht denk je dan al snel aan een betonlook of een koude, minimalistische uitstraling, maar de realiteit is anders. Ook in huis kun je zo’n unieke look in een handomdraai creëren zonder je druk te maken over de te lage plafonds of de beperkte lichtinval. Aan de hand van vijf sublieme tips laten we je zien hoe je complimentjes oogst en je woning in een keer ander aanzicht geeft.

Kleur

Kleur is de basis van elk interieur en dat gaat dus ook op voor de industriële look. Voor die trend is het juist doodeenvoudig: zwart, wit en grijs. Makkelijker wordt het niet. Zorg ervoor dat je meubels basic zijn, je hoeft dan enkel de muren een nieuwe frisse kleur te geven. Zorg voor een helder contrast om het helemaal af te maken door een muur in een andere kleur te verven.

Robuuste materialen

Een industriële sfeer of inrichting kenmerkt zich door robuuste en vaak ruwe materialen. Denk aan beton, metaal of zelfs onbewerkt (steiger)hout. Niet elke ruimte leent zich hiervoor, maar met een goed behang kom al een heel eind. Je tovert dan zo de gewenste ruimte om.

industriele-look-cribio

Lees ook: Planten in huis: kies je liever voor echte planten of voor namaak?

Stalen deuren

Laten we eerlijk zijn: standaard deuren zijn al gauw saai. Vervang ze door stalen deuren of zoals je wilt door glazen deuren. Dit versterkt niet alleen de gewenste industriële look, maar zorgt ook voor meer lichtinval. Ben je lekker creatief, overweeg dan een grote schuifdeur als de ruimte dit toelaat. Het grote voordeel is dat je hiermee het ruimtelijke effect vergroot. Je woning lijkt opeens een heel stuk groter doordat je dan de ruimtes beter met elkaar kunt verbinden.

Minimalisme: less is more

Doe eens inspiratie op door goed te kijken naar de industriële look. Het zijn juist de eyecatchers die de ruimte helemaal afmaken. Dat kun je ook thuis doen. Een leren bank, een grote kast of een houten tafel met een metalen onderstel, het werkt prima om de juiste uitstraling te krijgen. Kies voor rustige accessoires die niet teveel aandacht trekken. Zo simpel kan het zijn.

Ook belangrijk: de vloer

Wil je serieus aan de slag met de industriële look, kijk dan ook kritisch naar de vloer. Een laminaat vloer is mooi, maar past natuurlijk niet binnen het industriële concept. Is het tijd om die te vervangen, oriënteer je dan op de verschillende mogelijkheden. Een vloer van houten plandelen past prima in een industriële inrichting. Combineer dit met een rustig en egaal vloerkleed en je hebt al direct een flinke stap gezet. Wil je het groots aanpakken, kijk dan eens naar een gietvloer. Daar maak je het jezelf ook makkelijk mee in verband met het beperkte onderhoud.