interieurtrends-2020-kleuren-cribio

De hipste interieurtrends van 2020

Nu we de koude periode goed en wel achter de rug hebben, beginnen de dagen weer wat langer te worden en doet het zonnetje ook steeds beter zijn best. Dat betekent vaak dat het tijd voor om je interieur een opfrisbeurt te geven. Je kan dan natuurlijk je bankrekening gaan plunderen en alles nieuw gaan aanschaffen, maar vaak is dat helemaal niet nodig. Met de huidige trends kun je aardig wat inspiratie opdoen om je woning een frisse make-over te geven.

De woontrends voor 2020

In 2020 zijn twee bijzondere trends te ontdekken. Aan de ene kant is het back-to-basic concept nog altijd actueel. Dit is prima te combineren met natuurlijke accenten. Aan de andere kant laten we het schaamtegevoel helemaal los. Het mag namelijk best wat stoerder en duidelijker. Kleuren spelen daarbij een absolute hoofdrol.

Back to basic met aardetinten

Minimalistisch is nog steeds hot, maar dat kan prima gecombineerd worden met duidelijke aardetinten. Door het gebruik van zachte en natuurlijke materialen realiseer je in een handomdraai een prima sfeer die gemoedelijk en elegant aan doet. Dat is eenvoudiger dan je denkt. Gedroogde bloemen in een transparante vaas doet al wonderen.

Diezelfde stijl kan je mooi doortrekken in de keuken door te kiezen voor hout of bamboe. Denk bijvoorbeeld aan een mooie eettafel met houten stoelen. Wil je met een beperkt budget toch iets leuks kopen wat perfect binnen deze trend past, breng dan een bezoek aan de kringloopwinkel. Grote kans dat je juist daar die items kunt vinden die er helemaal bij passen.

Kleurrijk en stoer

Wil je het echt helemaal anders hebben, zoek het dan in de kleurcombinaties. In 2020 mag alles een beetje stoerder en kleurrijker zijn. Denk aan pastelkleuren als zacht roze. Deze kun je perfect combineren met donkere accessoires en stoere, houten details. Denk bijvoorbeeld aan deze gekleurde slaapkamers.

Ook met andere kleurcombinaties mag weer geëxperimenteerd worden. Om je interieur er nog beter uit te laten springen zijn rood en aubergine perfect. Het geeft alles net wat meer karakter zonder dat het opdringerig wordt. Gebruik je daarnaast ook natuurlijke materialen, dan is het ideaal. Op die manier oogt je interieur opeens een stuk stijlvoller en luxe.

Naast deze kleuren kun je rustig kiezen voor enkele retro accessoires. Die poef mag je dus weer tevoorschijn halen en de bank kun je rustig aankleden met enkele kleurrijke kussens. Degelijke details laten je interieur tot leven komen zonder dat het ooit echt te druk wordt.

interieurtrends-2020-cribio