basis-interieurtips-cribio

5 handige ‘basis interieurtips’!

Je woning een complet make-over geven kan bijzonder verfrissend werken, maar hoe pak het goed aan? Niet iedereen heeft een feilloos gevoel voor smaak en doodleuk wat items bij elkaar zetten zorgt er niet direct voor dat het ook bij elkaar past. Om je de ellende van tal van kritieken van je familie en vrienden te besparen zetten we de vijf meest essentiële interieurtips voor je op een rij. Zo voorkom je elke flater en oogst je complimenten in plaats van kritiek.

1. Verschillende hoogtes

Lage meubels zijn wellicht leuk en handig, maar het maakt de boel al snel saai. Durf een beetje te spelen met hoogte om het wat spannender te maken. Wil je een hoge kast bij de eettafel zetten? Geen punt, maar combineer dat met een hoge vloerlamp. Je zult versteld staan van het effect. Dat is ook van toepassing als je voor nieuwe meubels gaat shoppen. Houd rekening met de oppervlakte van je woonkamer zodat je nieuwe meubels niet te groot uitvallen.

2. Shop bij meerdere winkels

Ga je winkelen, staar je dan niet blind op het assortiment van slechts 1 winkel. Hoe gezellig het misschien ook is om een halve dag in de spelonken van Ikea rond te struinen, echt praktisch is het niet. Juist door te zorgen voor de nodige afwisseling in je interieur kun je het een heel stuk spannender maken. Ga bijvoorbeeld ook eens kijken bij een tweedehands winkel. Je woonkamer hoeft immers geen veredelde Zweedse uitstraling te krijgen.

3. Creëer ruimte

Als je wat kleiner woont kan het handig zijn om met wat simpele trucs de woning iets groter te laten lijken. Plaats je meubels bijvoorbeeld iets van de muur vandaan en het geheel oogt al snel wat ruimer.

4. Hang muurdecoratie niet te hoog

Als je een oudere woning hebt, dan is de kans groot dat de muren lekker hoog zijn. Het kan dan ideaal zijn om foto’s of schilderijen lekker hoog te hangen zodat je het flink de ruimte vult. Optimaal is het niet. Je kunt beter schilderijen en andere afbeeldingen op ooghoogte hangen. Zorg ervoor dat het midden van een schilderij op ongeveer 1.70 meter hangt om een ideaal effect te realiseren.

5. Mix & Match

Het kan verleidelijk om je hele woonkamer in een en dezelfde stijl in te richten. Vaak wordt het ook zo aangeprezen in een meubelzaak, maar thuis oogt het toch net even wat anders. Door verschillende stijlen en trends met elkaar te mixen wordt het opeens een stuk spannender en gezelliger. Voeg wat originele accessoires of bijvoorbeeld kamerplanten toe zodat het er iets minder ‘gelikt’ uit ziet.