gekleurde-slaapkamers-inspiratie-cribio

5 gekleurde slaapkamers voor een gewaagde look!

De slaapkamer is een ruimte waar je tot rust wilt komen. Hier slaap je en laad je jezelf op na een dag werken. De volgende dag wordt je fris wakker en kun je er weer tegenaan. De meest mensen kiezen voor witte muren in de slaapkamer. Dit voelt sereen aan en het is een veilige optie. Een slaapkamer met gekleurde muren kan echter ook heel mooi zijn. Ben jij de witte muren zat en wil je eens iets anders proberen? Laat je dan inspireren door onderstaande gekleurde slaapkamers!

Gekleurde slaapkamer

Wat kleur in de slaapkamer introduceren is nooit verkeerd. Matchend bij het beddengoed kan dit voor een mooi plaatje zorgen. Je kunt kleur op verschillende manier implementeren. Denk aan gekleurde muren, gekleurde meubels, een gekleurd tapijt, of schilderijen in een bepaalde kleur. Kleurrijke kamers worden vaak gezien als rommelig of druk, maar zolang je een beperkt aantal verschillende kleuren gebruikt, of zelfs kiest voor slechts één kleur, kan dit een prachtig plaatje opleveren. Wij hebben 5 gekleurde slaapkamers op een rijtje gezet!

1. Rood

We kennen het lied ‘Vandaag is Rood’ van Marco Borsato allemaal wel. Een rode slaapkamer zie je niet veel, terwijl dit toch erg mooi kan zijn. Met name mannen vinden rood een beetje té. Toch geeft deze kleur – mits je het goed aanpakt – een prachtige klassieke uitstraling aan je slaapkamer. Zoals bijvoorbeeld bij onderstaande slaapkamer, waar de Indiase stijl als grote inspiratiebron heeft gediend.

2. Blauw

Bij blauw denken we natuurlijk aan Griekenland. De blauw met witte huizen staan prachtig onder de felblauwe lucht. Ook in de slaapkamer kan blauw behoorlijk mooi staan. Je kunt met blauw alle kanten op. Donkerblauw, lichtblauw, felblauw, maar ook turquoise blauw is erg mooi. Onderstaande kamer combineert blauw met hout en het resultaat mag er wezen!

3. Geel

Geel is een andere kleur waarmee je verschillende kanten op kunt. Denk aan felgeel, oranjegeel, maar ook okergeel. Met name laatstgenoemde zie je anno 2020 steeds vaker terug in verschillende interieurs. Deze kleur matcht goed met bijvoorbeeld bruin, zwart of wit. Hieronder een mooi voorbeeld van een gele slaapkamer.

4. Groen

Eerder schreven we al een inspiratieblog over Urban Jungles. Wanneer je van planten houdt en meerdere planten in de slaapkamer hebt, kan een groene muur erg mooi staan. Zorg er wel voor dat het groen mooi staat bij de soort planten die in de kamer staan. Ook is het belangrijk om bepaalde stukken wit te houden, zo wordt de kamer toch iets lichter en hier houden de planten ook van.

5. Bruin

Een andere kleurentrend die we de laatste jaren steeds vaker terugzien is bruin. Vroeger werd deze kleur veel gebruikt, met name donkerkleurige houten meubels waren erg populair. Het voordeel van bruin is dat je verschillende tinten kunt gebruiken en zo kunt zorgen voor eenheid en rust in de slaapkamer.

Zo, dit waren een aantal prachtig gekleurde slaapkamers. Welke kleur is jouw slaapkamer? En waarom heb je voor deze kleur(en) gekozen? Laat het ons weten in de reacties hieronder!