top-10-trendy-kamerplanten-2020

Dit zijn de 10 meest trendy kamerplanten van het moment!

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om alle oude meubels uit je woonkamer te verwijderen en te vervangen door een compleet nieuwe collectie. Afgezien van de vraag of het de investering waard is, zijn er andere, goedkope oplossingen waarmee je hetzelfde effect bereikt. Door het plaatsen van wat planten in bijvoorbeeld de woonkamer vrolijk je de boel in een keer op, bovendien verbeter je daarmee ook het leefklimaat en zorg je voor een aangename sfeer in huis. Daarom hebben wij de 10 meest trendy kamerplanten van het moment op een rij gezet!

Trendy kamerplanten

Als je het over huiskamertrends in 2020 hebben, dan kun je eigenlijk niet om de kamerplant heen. Talloze variaties zorgen ervoor dat je het met een minimale ingreep een maximaal effect kunt realiseren. Zo kun je spelen met kleuren en soorten en creeer je de stijl die helemaal bij je past. Met name de scandinavische stijlen zijn helemaal hot en laten je weer helemaal genieten.

1. Sanseveria

In veel gevallen wordt er (te) weinig aandacht gegeven aan kamerplanten omdat het teveel tijd zou kosten om het bij te houden. Dat is zonde, want met een beetje slim handelen kun je ook een plant vinden die weinig onderhoud nodig heeft. De Sanseveria is zo’n plant die weinig aandacht vraagt en zelf is uitgeroepen tot studentenplant van 2009. De plant hoef je slechts ees per twee weken water te geven. Reden genoeg om de Sanseveria een mooi plekje in de woonkamer te geven.

2. Calathea

Mooie grote bladeren, een acceptabele hoogte en tal van combinatiemogelijkheden: eigenlijk past de Calathea in elke woning. Het enige nadeel is dat deze plant dol is op water en je dus regelmatig moet checken om de plant niet een scheutje extra kan gebruiken. Zet de plant in ieder geval niet in het felle zonlicht, dan geniet je er optimaal van!

3. Ficus Elastica

De Ficus Elastica is een plant die je normaal gesproken veel in kantoorruimtes tegen kwam. Tegenwoordig heeft deze plant ook zijn weg gevonden in menige woonkamer en terecht! Het is een sterke, sfeervolle plant waarmee in een keer de sfeer van je woning aanpakt. De Ficus Elastica houdt van aandacht en een voorname plak waar hij voldoende zonlicht kan vangen.

kamerplanten-trends-ficus-elastica-cribio

Lees ook: Urban Jungle inspiratie: 11 vette planten interieurs op een rij!

4. Alocasia Odora

Als we het over plantentrends voor de woonkamer hebben, dan mag de  Alocasia Odora niet ontbreken. Het is een van de populairste planten op dit moment en is makkelijk te verzorgen. De grote bladeren geven de plant een perfecte uitstraling in de woonkamer. De plant is eenvoudig te verzorgen en drinkt graag water, maar geef niet te veel! Zorg in ieder geval voor een plakje waar voldoende zonlicht aanwezig is.

5. Cactus

Het is de meest eenvoudige plant die je in huis kunt halen: de cactus. Naast de talloze variaties in kleur en grootte is het de plant voor iedereen die weleens vergeet om de planten water te geven. Het is geen veeleisende plant en past eigenlijk op iedere plek in huis.

6. Strelitzia

De Strelitzia heet ook wel de Paradijsvogelplant en daarmee heb je direct een indruk van dit mooie exemplaar. Het is een luxe plant die door de grote kleurige bladeren direct opvalt in huis. Om de Strelitzia in topconditie te houden geef je de plant regelmatig water, vooral in de zomer. Zorg in ieder geval voor voldoende zonlicht.

trendy-kamerplanten-strelitzia-cribio

7. Aloë Vera

Aloë Vera ken je zonder twijfel vanwege tal van toepassingen. De plant heeft een luchtzuiverende werking en mag eigenlijk alleen daarom al niet in de woonkamer ontbreken. Ondanks het bijzondere karakter van de plant, is er eigenlijk maar weinig verzorging nodig. Een beetje water en een plekje in de schaduw is voldoende.

8. Monstera Deliciosa

De Monstera Deliciosa is zonder twijfel een van de meest trendy kamerplanten van 2020. De unieke plant is een echte blikvanger in huis en heeft verrassend weinig verzorging nodig. Houd de plant bij voorkeur uit de zon en geef niet te veel water.

trendy-kamerplanten-monstera-deliciosa-cribio

9. Zamioculcas

De Zamioculcas is ideaal als je eigenlijk te weinig tijd hebt om een veeleisende plant in huis te halen. Een keer water geven per week is voldoende en in de winter volstaat het zelfs om de plant eens per vier weken van water te voorzien. Probeer de plant in ieder geval niet al te veel in de zon te zetten.

10. Philodendron

Heb je een kantoor aan huis dan mag de Philodendron niet ontbreken. Deze plant kwam je van oudsher al tegen in kantoren, maar in de woonkamer doet hij het ook perfect. De reden hiervoor is dat de plant kan volstaan met een minimale verzorging. Gewoon af en toe water geven is voldoende, vooral in de lente en de zomer. Zet de plant niet op een zonnige plek, maar juist in de schaduw.

Zo, dit waren de meest trendy kamerplanten van 2020. Welke planten heb jij zoal in huis staan? Laat het ons weten in de reacties hieronder!